Страница 7 от 10

Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит

Публикувано: 18.10.2012, 08:14
от OldDirtyBastard
"изсипвате настъргания чесън, добавяте малко олио към него, разбърквате" ето :lol:

Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит

Публикувано: 20.10.2012, 13:47
от Still Ballin
Днес, 20 октомври е световен ден на готвачите
Честит професионален празник!
Ние готвим всеки ден, защото ... Когато сме гладни не знаем какво правим! :) :)

Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит

Публикувано: 27.10.2012, 18:47
от OldDirtyBastard
Днес реших да потанцувам малко около котлона и реших да направя гъби в масло на тиган :D

Необходими продукти :

300 гр. печурки
1/3 масло
2 с.л. олио
копър/магданоз по избор
и най-верният приятел на мъжа, както и най-достъпното оръжие на жената ТИГАНА ( не слушайте какво приказват за кучетата :P )

Изображение аранжировка by Митачето 8)

Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит

Публикувано: 27.10.2012, 19:03
от milanista
малееееее, с тези гъбки, особено докато са топли, мога да изпия 5 -6 бири :dance: евала, Митаче

Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит

Публикувано: 27.10.2012, 22:18
от Jordan
Халка, веднага те взимам за жена.

Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит

Публикувано: 28.10.2012, 08:35
от OldDirtyBastard
Jordan написа:Халка, веднага те взимам за жена.
Ммм ласкае ме факта, че съм на хоризонта и на мъжкото внимание, нормално той готви вкусно и се чука здраво :lol: , ох, само искат да ме взимат, а аз се дърпам :oops: От друга страна... тарифата ми е 150 лева на час, мисля, че, ще ми стигне времето да ти сготвя и да те "оправя" отзад няколко пъти :think:

но обещавам да си помисля за предложението ти :angelic-red:

Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит

Публикувано: 31.10.2012, 11:47
от Still Ballin
Десерт от тиква, бисквити и орехи
Изображение
Продукти:
за порции
250 г тиква
1/2 ч.ч. захар или мед
150 г бисквити
50 г орехи

Тиквата (250 г) се нарязва на едри парчета, смесва се със захарта (1/2 ч.ч.) и се залива с вода, колкото да я покрие. Сварява се за 30 минути. Пасира се. (За да направите десертът по-диетичен, можете да замените захарта с течен подсладител или мед . Него прибавете след като сварите тиквата и по време на пасирането й.) Какаовите бисквити (150 г) се натрошават с помощта на блендер. В малки купички се редят трохи бисквити, пюре от тиква, отново натрошени бисквити и накрая счукани орехи (50 г). Десертът може да се сервира веднага, но и добре охладен е великолепен на вкус.

Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит

Публикувано: 31.10.2012, 11:49
от Still Ballin
Печено агнешко бутче с картофи
Изображение

Продукти:
за 8 порции
2 кг агнешко бутче
2 кг картофи
5 скилидки чесън
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. черен пипер
сол

Рецепта за Печено агнешко бутче с картофи:
Агнешкото бутче (2 кг) се измива, разрязва се няколко пъти с нож, за да се изпече по-лесно и бързо, и се подправя с черен пипер (1 ч.л.), червен пипер (1 ч.л.) и сол. Чесънът (5 скилидки) се обелва и всяка скилидка се разрязва на две. Скилидките се поставят в агнешкото, като се напъхват в местото така, че да не изпаднат. Бутчето се поставя в тава и се пече час и половина на 200 градуса, като се обръща, за да се изпече равномерно. След час и половина в тавата при агнешкото се поставят обелените и нарязани на полумесеци картофи (2 кг). Не е необходимо да се добавя вода, тъй като месото ще пусне достатъчно бульон, който картофите ще поемат. Ястието се пече още 1 час, като самото бутче се покрива с фолио, за да не загори. Агнешкото се сервира топло, като най-подходящата салата към това основно е зелената салата с репички.

Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит

Публикувано: 31.10.2012, 11:51
от Still Ballin
Свинско с кисело зеле на фурна
Изображение

Продукти:
за 8 порции
800 г свинско месо
1 1/2 кг кисело зеле
1 глава лук
100 мл. олио
1 с.л. червен пипер
сол
черен пипер
Време за приготвяне:
90 минути

Рецепта за Свинско с кисело зеле на фурна:
Месото (800 г) се измива, нарязва се и се запържва в малко олио от всички страни, докато промени цвета си. След това се изважда и в същата мазнина се запържва нарязаният на ситни кубчета лук (1 глава). Прибавя се червеният пипер (1 с.л.), месото се връща обратно и се залива с гореща вода. Оставя се да ври на умерен огън до пълното омекване на месото. Зелето (1 1/2 кг) се почиства от твърдите части и се нарязва на тънки ивици. Изсипва се в тава заедно с останалата част от мазнината и се задушава във фурната до омекване. Накрая се прибавят свареното месо и солта и ястието се слага отново във фурната да се пече до готовност. По желание се поръсва с черен пипер.



Лимонови скариди на тиган

Изображение
Продукти:
за 2 порции
1/2 кг скариди
6 скилидки чесън
2 лимона
4 с.л. зехтин
1/4 връзка магданоз
сол
Време за приготвяне:
15 минути

Рецепта за Лимонови скариди на тиган:
Скаридите (1/2 кг) се изплакват и главите им се отстраняват. Поставят се в тиган с незалепващо покритие, заедно с почистения и нарязан на ситно чесън (6 скилидки) и зехтина (4 с.л.). Скаридите се захлупват с капак и се готвят на тих огън, докато променят цвета си. Важно е да се разбъркват и обръщат често. Минута преди да станат напълно готови, към тях се добавя прясно изцеден лимонов сок (2 бр), ситно нарязан магданоз (1/4 връзка) и сол. Всичко се разбърква, докато сосът промени консистенцията си. Скаридите се сервират топли.





Изображение тениската кърти просто

Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит

Публикувано: 01.11.2012, 14:05
от Still Ballin
Изображение патлаjан кебап

Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит

Публикувано: 03.11.2012, 12:11
от Still Ballin
Пълнени гъби Портабела с боб и моцарела

Изображение

Продукти:
за 2 порции
200 г гъби
4 с.л. зехтин
1 с.л. балсамов оцет
300 г боб
125 г моцарела
1 скилидка чесън
2 стръка босилек
1 с.л. лимон
1/2 ч.л. червен пипер
сол
Време за приготвяне:
30 минути

Рецепта за Пълнени гъби Портабела с боб и моцарела:
Гъбите (200 г) се измиват старателно, пънчетата им се отстраняват и се задушават в тиган с малко зехтин (4 с.л.) и балсамов оцет (1 с.л.). Щом омекнат, се подреждат в тавичка. Приготвя се плънката. В тигана, в който са се задушавали гъбите, се поставят пресованият чесън (1 скилидка), предварително свареният боб (300 г) и подправките. Всичко се разбърква за десетина минути и с получената плънка се пълнят гъбите. Поръсват се с кубчета моцарела (125 г) и се изпичат за 15 минути при 180 градуса. Предястието се сервира горещо и декорирано с връхчета пресен босилек.

Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит

Публикувано: 03.11.2012, 12:17
от Still Ballin
Печено пиле с билки

Изображение

Продукти:
за 2 порции
1 пиле
20 г масло
2 стръка розмарин
2 стръка кориандър
12 листа босилек
2 стръка магданоз
1 щип. чубрица
8 листа джоджен
1 щип. кимион
4 скилидки чесън
Време за приготвяне:
120 минути

Рецепта за Печено пиле с билки:
Всички подправки се нарязват на ситно, а чесънът се смачква. Размесват се добре и се натъпкват между кожата на пилето и месото. Пилето се пече се в загрята до 220 градуса фурна, покрито с фолио около 1 час. След това фолиото се маха и пилето се намазва с тънък слой масло, така че коричката да стане хрупкава, и се пече още 20-25 минути, докато получи хубава златиста коричка. Трябва да се поглежда често, за да не загори.
Забележка: Ако не разполагате с всички подправки или не харесвате някоя от посочените, спокойно може да бъде пропусната.

Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит

Публикувано: 09.11.2012, 14:04
от Still Ballin
Изображение салатка за домашна :wink:

Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит

Публикувано: 10.11.2012, 15:20
от OldDirtyBastard
Пилешко бон филе в сметана :

300 гр. пилешко бон филе, / на по-едри парчета или на по-малки жулиени, не си играхме да го режем /

За соса :
готварска сметана
2 с.л. олио
1 яйце

магданоз

Запържваме бон филето, през това време в тенджера изсипваме 50 мл. вода, 150 мл. готварска сметана и 10 минути да се задуши, счукваме яйцето и го слагаме към сметаната с 2 супени лъжици олио, щипка сол и още 5 минути да заври.
Изваждаме бон филето, слагаме парченцата в чиния и заливаме с вече готовия сос.Магданоз за цвят и воила.

Изображение

Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит

Публикувано: 14.11.2012, 13:42
от Still Ballin
Еклерова торта с ванилов крем
намерих една интересна и лесна рецепта :D у интрернета :D
Продукти:
за 8 порции
300 г кръгли еклери
100 г продълговати еклери
600 мл. прясно мляко
2 опак. ванилов крем
8 с.л. захар
Време за приготвяне:
30 минути

Рецепта за Еклерова торта с ванилов крем:
Ваниловият крем на прах (2 опак.) се сварява в подсладеното със захар (8 с.л.) прясно мляко (600 мл.) според указанията на опаковката. През това време във форма за торта с подвижен ринг се подреждат плътно ред кръгли еклери с ванилов пълнеж. Върху тях се изсипва част от горещия крем и отново се подреждат кръгли еклери. Това продължава до изчерпване на продуктите, като е важно тортата да се завърши с ред продълговати еклери, потопени в шоколад. В центъра на тортата се поставя един еклер с кръгообразна форма. Тортата се оставя за една нощ в хладилника, за да стегне. Сервира се охладена. Всички продукти за тази торта можете да закупите от хранителен магазин и не е необходимо да ги правите ръчно.