Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалитет !
- OldDirtyBastard
- CS Admin, Jr.
- Мнения: 395
- Регистриран: 04.05.2011, 19:30
- Ник в CS: OL' DIRTY BASTARD IZ NO GOOD
Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит
Днеска бат ви Митю Лазурския реши да потанцува в кухнята, та се чудих какво да направя в този студен ден нещо топличко, някакво мезе леко така и ето моя избор.
Пилешки сърца в масло на тиган :
300 гр. пилешки сърца
2 с.л. масло
1 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. черен пипер
дафинов лист
Пилешки сърца в масло на тиган :
300 гр. пилешки сърца
2 с.л. масло
1 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. черен пипер
дафинов лист
- fallangel
- Big Boss HardCore
- Мнения: 1491
- Регистриран: 06.09.2007, 08:12
- Мишка: A4Tech Bloody R3
- Ник в CS: fallangel
- Местоположение: Бургас
- Контакти:
Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит
мммм вкусотия, ще го пробвам
-
- CS Admin
- Мнения: 621
- Регистриран: 22.03.2012, 15:46
- Мишка: повече мяса на плъх !!!
- Ник в CS: BTK_BaBka
- Местоположение: Русе
Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит
хората се делят на два типа - ядат за да живеят , и живеят за да ядат - ето едно интересно клипче с апетитни храни които трябва да се пробват
Най-трудното нещо след 1 бутилка "Johnie Wallker" e Keep walking...
-
- CS Admin
- Мнения: 621
- Регистриран: 22.03.2012, 15:46
- Мишка: повече мяса на плъх !!!
- Ник в CS: BTK_BaBka
- Местоположение: Русе
Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит
Бърз гювеч
ПРОДУКТИ
500 гр.патладжани
250 гр.тиквички
500 гр.домати
100 гр.червени чушки
3- 5-6-7-8 ск.чесън стар
200 млолио
1 ч.л.джоджен сушен
Начин на приготвяне
1 Нарежете лука на филийки, патладжана и тиквичките - на кубчета, доматите - на четвъртинки, а чушките - на ивици
2 Загрейте половината от олиото в дълбок съд
3 Запържетев него патладжаните
4 След 2-3 минути прибавете останалата мазнина и тиквичките
5 После доматите, чушките и лука
6 Поръсете гювеча със счукания чесън, ситно нарязанияджоджен, черен пипер и сол
7 Похлупете и оставете да се задушава на бавен огън.
Най-трудното нещо след 1 бутилка "Johnie Wallker" e Keep walking...
-
- CS Admin
- Мнения: 621
- Регистриран: 22.03.2012, 15:46
- Мишка: повече мяса на плъх !!!
- Ник в CS: BTK_BaBka
- Местоположение: Русе
Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит
Най-трудното нещо след 1 бутилка "Johnie Wallker" e Keep walking...
-
- CS Admin
- Мнения: 621
- Регистриран: 22.03.2012, 15:46
- Мишка: повече мяса на плъх !!!
- Ник в CS: BTK_BaBka
- Местоположение: Русе
Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит
Най-трудното нещо след 1 бутилка "Johnie Wallker" e Keep walking...
Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит
Митаче, само да вмъкна една тънкост, сърцата преди приготвяне се накисват леко хладка вода и след това се разрязват по дължина за да се махнат съсиреците от кръв. По ресторантите не го правят просто защото.... кой би си играл толкова да го прави за порция от 4,50.OldDirtyBastard написа:Днеска бат ви Митю Лазурския реши да потанцува в кухнята, та се чудих какво да направя в този студен ден нещо топличко, някакво мезе леко така и ето моя избор.
Пилешки сърца в масло на тиган :
300 гр. пилешки сърца
2 с.л. масло
1 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. черен пипер
дафинов лист
The only verdict is vengeance A vendetta held as a votive not in vain
for the value and veracity of such shall one day vindicate the vigilant and the virtuous
Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит
Аз да попитам,не се ли варят сърцата преди пържене
-
- CS Admin
- Мнения: 621
- Регистриран: 22.03.2012, 15:46
- Мишка: повече мяса на плъх !!!
- Ник в CS: BTK_BaBka
- Местоположение: Русе
Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит
Не , поне никой не съм виждал да вари , няма смисъл според мен
Най-трудното нещо след 1 бутилка "Johnie Wallker" e Keep walking...
Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит
Moveш да ги вариш в случай че ги печеш във фурна с масло /което по мое мнение си е чисто полу-пържене/ тогава целта е да останат по-сочни, а не да се втвърдяват отгоре.
Иначе при пържене... вече е по преценка, ако не искаш да ти остане много алангле вътре, аз лично не съм го пробвал, защото при мен са разрязани на половина и са отворени, така че се пържат доста равномерно.
Иначе при пържене... вече е по преценка, ако не искаш да ти остане много алангле вътре, аз лично не съм го пробвал, защото при мен са разрязани на половина и са отворени, така че се пържат доста равномерно.
The only verdict is vengeance A vendetta held as a votive not in vain
for the value and veracity of such shall one day vindicate the vigilant and the virtuous
- BekToP
- CS Picasso
- Мнения: 123
- Регистриран: 29.02.2012, 06:07
- Мишка: черна
- Ник в CS: BekToP, Hans Olo, Nikolaiko Pernik,MuHyC
- Местоположение: Стара Загора, Нюрнберг
Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит
Рецепта за коктейл "Бензин":
1 л. ракия
1 л. мента
2 пакетчета 3в1
Смесват се в голяма бутилка, джуркат се до получаване на еднородна смес(зеленикаво-петмезеста гадост), консумира се на собствена отговорност...
1 л. ракия
1 л. мента
2 пакетчета 3в1
Смесват се в голяма бутилка, джуркат се до получаване на еднородна смес(зеленикаво-петмезеста гадост), консумира се на собствена отговорност...
Some folks are wise and some are otherwise...
-
- CS Admin
- Мнения: 621
- Регистриран: 22.03.2012, 15:46
- Мишка: повече мяса на плъх !!!
- Ник в CS: BTK_BaBka
- Местоположение: Русе
Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит
от това ще падат глави май а ?BekToP написа:Рецепта за коктейл "Бензин":
1 л. ракия
1 л. мента
2 пакетчета 3в1
Смесват се в голяма бутилка, джуркат се до получаване на еднородна смес(зеленикаво-петмезеста гадост), консумира се на собствена отговорност...
Най-трудното нещо след 1 бутилка "Johnie Wallker" e Keep walking...
-
- CS Admin
- Мнения: 621
- Регистриран: 22.03.2012, 15:46
- Мишка: повече мяса на плъх !!!
- Ник в CS: BTK_BaBka
- Местоположение: Русе
Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит
коктейл коридор
1л водка
1л текила
2л присан вишна - може да увеличите сока но на мен ми харесва по този начин
разбърквате вскичко в 5 литрова бутилка от мин.вода и добавяте 10 бучки лед идеално решение за голчма група
1л водка
1л текила
2л присан вишна - може да увеличите сока но на мен ми харесва по този начин
разбърквате вскичко в 5 литрова бутилка от мин.вода и добавяте 10 бучки лед идеално решение за голчма група
Най-трудното нещо след 1 бутилка "Johnie Wallker" e Keep walking...
- BekToP
- CS Picasso
- Мнения: 123
- Регистриран: 29.02.2012, 06:07
- Мишка: черна
- Ник в CS: BekToP, Hans Olo, Nikolaiko Pernik,MuHyC
- Местоположение: Стара Загора, Нюрнберг
Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит
Падат, като зрели круши А иначе най-аграрното питие е спирт е от аптеката, вода от чешмата и степче....
Some folks are wise and some are otherwise...
-
- CS Admin
- Мнения: 621
- Регистриран: 22.03.2012, 15:46
- Мишка: повече мяса на плъх !!!
- Ник в CS: BTK_BaBka
- Местоположение: Русе
Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит
Гювеч "Да си оближеш пръстите"
ПРОДУКТИ
1 с.л.магданоз пресен
1 ч.л.червен пипер
600 гр.свинско месо
3 бр.моркови
500 гр.картофи
2 гл.лук кромид стар
4 бр.домати консерва
50 гр.маслини без костилка
200 гр.сушеница
250 гр.сирене краве
100 гр.сирене топено
2 щипкачерен пипер млян
50 млвино червено
Начин на приготвяне
1
Месото, нарязано на кубчета се запържва.
2
Добавят се лукът, нарязан на полумесеци, морковите на колелца.
3
След пет минути добавете целите картофчета (по-малки), доматите от консерва, подправките и виното, оставете малко да покъкри.
4
Свалете от огъня и добавете сушеницата и маслините.
5
В гювеча сипете малко мазнина, натрошете сиренето, а отгоре изсипете сместа от тигана и налейте малко вода (около 1/2 ч. ч.).
6
Печете на 250 градуса и малко преди да го извадите от фурната, поръсете с парченца топено сирене и върнете пак във фурната да се разтопи.
7
Поръсете с нарязан магданоз и сервирайте с чаша червено вино.
Най-трудното нещо след 1 бутилка "Johnie Wallker" e Keep walking...