Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалитет !
- c00L_MacKa
- Ex-CS Admin
- Мнения: 178
- Регистриран: 22.09.2011, 11:45
- Пол: Жена
- Ник в CS: Charlly
- Местоположение: Бургадидас
Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит
От вкусните ръце на баба
Начин на приготвяне:
брашно, вода, мая, сол, захар, олио -> Програма 2 -> Старт -> 2:40 мин. разцъкваш в д2 -> Стоп -> сервира се с масло и мерудия
Начин на приготвяне:
брашно, вода, мая, сол, захар, олио -> Програма 2 -> Старт -> 2:40 мин. разцъкваш в д2 -> Стоп -> сервира се с масло и мерудия
- fallangel
- Big Boss HardCore
- Мнения: 1491
- Регистриран: 06.09.2007, 08:12
- Мишка: A4Tech Bloody R3
- Ник в CS: fallangel
- Местоположение: Бургас
- Контакти:
Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит
c00L_MacKa написа:От вкусните ръце на баба
Начин на приготвяне:
брашно, вода, мая, сол, захар, олио -> Програма 2 -> Старт -> 2:40 мин. разцъкваш в д2 -> Стоп -> сервира се с масло и мерудия
Това е много важен елемент от приготвянето, ако не се спазва няма да станеразцъкваш в д2,
-
- CS Admin
- Мнения: 621
- Регистриран: 22.03.2012, 15:46
- Мишка: повече мяса на плъх !!!
- Ник в CS: BTK_BaBka
- Местоположение: Русе
Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит
хлебчето изглежда уникално
Най-трудното нещо след 1 бутилка "Johnie Wallker" e Keep walking...
-
- CS Admin
- Мнения: 621
- Регистриран: 22.03.2012, 15:46
- Мишка: повече мяса на плъх !!!
- Ник в CS: BTK_BaBka
- Местоположение: Русе
Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит
Продукти:
за 4 порции
1 кг телешки стекове
1/2 кг манатарки
20 г масло
За маринатата:
1 1/2 ч.ч. червено вино
1 1/2 с.л. горчица
1 1/2 с.л. лимонов сок
1 с.л. винен оцет
1 с.л. сол
1 ч.л. лют пипер
1 ч.л. чесън на прах
Рецепта:
Продуктите за маринатата се смесват и с нея се заливат стековете. Оставят се в хладилник за 24 часа.
Манатарките (1/2 кг) се нарязват на полумесеци и се задушават за няколко минути в маслото (20 г). При необходимост се добавя още мазнина.
Телешките стекове се изпичат на скара. Маринатата се сипва в тиган или тенджера и се кипва. Вари се, докато се сгъсти и стане с консистенция на кетчуп.
Стековете се сервират заедно със задушените гъби и заляти със соса.
Най-трудното нещо след 1 бутилка "Johnie Wallker" e Keep walking...
- fallangel
- Big Boss HardCore
- Мнения: 1491
- Регистриран: 06.09.2007, 08:12
- Мишка: A4Tech Bloody R3
- Ник в CS: fallangel
- Местоположение: Бургас
- Контакти:
Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит
Пикантни макарони с кайма
макарони - 350 г
кайма - 500 г смляно месо
олио - 1 и 1/2 кафеена чашка
лук - 2 глави кромид
доматено пюре - 150 мл
къри - 1 - 2 ч.л
кашкавал - 100 г, настърган
Лука се нарязва на ситно и се задушава в мазнината, след това добавяте доматеното пюре. Макароните се сваряват и изцеждат. Към лука и пюрето се добавя каймата, и се задушава докато стане. Всичко това се овкусява с къри, сол , черен пипер. Накрая смесвате всичко и порциите се поднасят топли с настърган кашкавал.
Това е оригиналната рецепта аз я промених малко, добавих гъбен сос, куркума, макароните сложих целия пакет, защото 500г кайма ми се сториха много, а и моята каима беше повече май. Може да добавите и друго ароматни подправки подходящи за месо по ваш вкус.
По мое мнение на вкус докарва на мусака и за това ми хареса
На снимката не съм сложил кашкавала щеше да изглежда по добре.
макарони - 350 г
кайма - 500 г смляно месо
олио - 1 и 1/2 кафеена чашка
лук - 2 глави кромид
доматено пюре - 150 мл
къри - 1 - 2 ч.л
кашкавал - 100 г, настърган
Лука се нарязва на ситно и се задушава в мазнината, след това добавяте доматеното пюре. Макароните се сваряват и изцеждат. Към лука и пюрето се добавя каймата, и се задушава докато стане. Всичко това се овкусява с къри, сол , черен пипер. Накрая смесвате всичко и порциите се поднасят топли с настърган кашкавал.
Това е оригиналната рецепта аз я промених малко, добавих гъбен сос, куркума, макароните сложих целия пакет, защото 500г кайма ми се сториха много, а и моята каима беше повече май. Може да добавите и друго ароматни подправки подходящи за месо по ваш вкус.
По мое мнение на вкус докарва на мусака и за това ми хареса
На снимката не съм сложил кашкавала щеше да изглежда по добре.
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.
- OldDirtyBastard
- CS Admin, Jr.
- Мнения: 395
- Регистриран: 04.05.2011, 19:30
- Ник в CS: OL' DIRTY BASTARD IZ NO GOOD
Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит
Аз направих преди 2 дена много хубава бисквитена торта и една тава "целувки", даже на булката майка й искаше да я науча на рецептата + една голяма тънкост в сладкарството, която научих, докато бях горе на Банско тая година, а именно как да оформяме вече изпечен блат в каквато си поискаме форма чрез усукване или както искате го наречете, но за съжаление тя е нещо като Un Amore Grande в сладкарския занаят и за това и на вас няма да я споделя или както казва момиченцето от реклата за OREO - "Не, не си готов!"
Забравих обаче да ги снимам и да предоставя красотата, която създадох с двете ми ръце, обрах овациите на всички
Честно казано, не веднъж ми е идвало на ума да ви събера всички, които разглеждате готварския раздел и някой път да ви подсладя хубаво с нещо малко, но капризно или да разпъна барбекюто на вилата, но малко да се постопли, а и Бабето да си дойде - той като ключов елемент, ще заеме поста на салатарка c00l_mackata, ще "удуши" баба й за една касетка с топли питки и парчета комат, FallAngel не знам дали имаш кулинарни умения въпреки, че сме запълнили квотата ти може да го играеш Фреди Меркюри из къщата
Вече си се представям
Забравих обаче да ги снимам и да предоставя красотата, която създадох с двете ми ръце, обрах овациите на всички
Честно казано, не веднъж ми е идвало на ума да ви събера всички, които разглеждате готварския раздел и някой път да ви подсладя хубаво с нещо малко, но капризно или да разпъна барбекюто на вилата, но малко да се постопли, а и Бабето да си дойде - той като ключов елемент, ще заеме поста на салатарка c00l_mackata, ще "удуши" баба й за една касетка с топли питки и парчета комат, FallAngel не знам дали имаш кулинарни умения въпреки, че сме запълнили квотата ти може да го играеш Фреди Меркюри из къщата
Вече си се представям
- Source of Life
- Напредващ
- Мнения: 32
- Регистриран: 26.12.2012, 10:54
- Мишка: elg
- Ник в CS: Source of Life
Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит
моя специялитет и яицата слагам кепчуп,салам разбърквам соля и
- OldDirtyBastard
- CS Admin, Jr.
- Мнения: 395
- Регистриран: 04.05.2011, 19:30
- Ник в CS: OL' DIRTY BASTARD IZ NO GOOD
Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит
Source of Life написа:моя специялитет и яицата слагам кепчуп,салам разбърквам соля и
Соля прозвучва като, че ли 1 кило сол слагаш бе да го ева
- inthaheadshoty*
- Редовен
- Мнения: 83
- Регистриран: 12.02.2013, 14:08
- Мишка: a4tech
- Ник в CS: jOHNY.kA
- Местоположение: Dimitrovgrad
Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит
Не знам за вас хора,но на мен ми се яде Пица
-
- CS Admin
- Мнения: 621
- Регистриран: 22.03.2012, 15:46
- Мишка: повече мяса на плъх !!!
- Ник в CS: BTK_BaBka
- Местоположение: Русе
Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит
Родопски пататник
ПРОДУКТИ
1 к.ч.олио
1 ч.л.черен пипер млян
2 бр.яйца
2 ч.л.джоджен сушен
500 гр.картофи
2 бр.кори за баница
1 гл.лук кромид стар
50 гр.масло
Начин на приготвяне
1
Картофите и лукът се настъргват на едро ренде. Ако пуснат много сок, картофите леко се оставят да се поизцедят.
2
Посолява се на вкус, слага се щедро и джоджен.
3
Смесва се с 2-те яйца, черния пипер и олиото.
4
В голяма тава се слагат две супени лъжици олио, за да се омазни добре.
5
Слагаме едната кора (за предпочитане е да се ползват домашни точени кори), така че краищата да излизат извън тавата.
6
Разпределяме добре плънката и притискаме леко към стените на тавата, за да се оформи.
7
Слагаме отгоре и другата кора, като завиваме с краищата на долната и притискаме.
8
Печем върху котлон на умерени градуси или печка.
9
Като се зачерви добре отдолу, обръщаме пататника върху чиния, поднос, капак.
10
После приплъзваме обратно, за да се опече и от другата страна.
11
След като стане готов, намазваме отгоре с масло и оставяме да поизстине.
12
Добър апетит от Родопите можем след като намажем кората с масло да настържем и кашкавал отгоре в кората , а в рендосаните картофи можем да добавим шунка и сирене и така да се разпредели в тавата , това са разновидности естествено аз пускам оригиналната рацепта
Най-трудното нещо след 1 бутилка "Johnie Wallker" e Keep walking...
-
- CS Admin
- Мнения: 621
- Регистриран: 22.03.2012, 15:46
- Мишка: повече мяса на плъх !!!
- Ник в CS: BTK_BaBka
- Местоположение: Русе
Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит
Домашна майонеза
специално за FallAngelПРОДУКТИ
4 бр.яйца
500 млолио
1 ч.л.сол
1 ч.л.лимонтузу
Начин на приготвяне
1 Чукнете яйцата в буркан от 800 милилитра
2 Прибавете солта, лимонтузуто и олио до свивката на гърлото на буркана
3 С помощта на миксер разбивате отначало бавно, послена бързи обороти около 30-40 секунди
4 Добре е готовата майонеза да разредите с кисело мляко и горчица, за да не е 'тежка'.
Най-трудното нещо след 1 бутилка "Johnie Wallker" e Keep walking...
- fallangel
- Big Boss HardCore
- Мнения: 1491
- Регистриран: 06.09.2007, 08:12
- Мишка: A4Tech Bloody R3
- Ник в CS: fallangel
- Местоположение: Бургас
- Контакти:
Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит
Благодаря ще я пробвам.BTK_BaBka написа:Домашна майонезаспециално за FallAngel
ПРОДУКТИ
4 бр.яйца
500 млолио
1 ч.л.сол
1 ч.л.лимонтузу
Начин на приготвяне
1 Чукнете яйцата в буркан от 800 милилитра
2 Прибавете солта, лимонтузуто и олио до свивката на гърлото на буркана
3 С помощта на миксер разбивате отначало бавно, послена бързи обороти около 30-40 секунди
4 Добре е готовата майонеза да разредите с кисело мляко и горчица, за да не е 'тежка'.
- minute
- Big Boss
- Мнения: 827
- Регистриран: 06.09.2010, 19:05
- Мишка: MSI g-series
- Местоположение: Някъде там в северозапада :-)
Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит
Аз я правя с пасиращата приставка на миксера (тая с ножовете). Струва ми се, че става по гъста и по бързо . Само трябва да си сигурен в яйцата, все пак са сурови .
"Не падай духом, за да не духаш паднал!"
- c00L_MacKa
- Ex-CS Admin
- Мнения: 178
- Регистриран: 22.09.2011, 11:45
- Пол: Жена
- Ник в CS: Charlly
- Местоположение: Бургадидас
-
- CS Admin
- Мнения: 621
- Регистриран: 22.03.2012, 15:46
- Мишка: повече мяса на плъх !!!
- Ник в CS: BTK_BaBka
- Местоположение: Русе
Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит
ае мятам кифтетата аз...
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.
Най-трудното нещо след 1 бутилка "Johnie Wallker" e Keep walking...