Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалитет !

дъра-бъра :)
Потребителски аватар
r3l4x4
Gaming on Steroids
Мнения: 961
Регистриран: 28.10.2010, 20:04
Мишка: nqkakva ot 1 lev, no pi6e PRO na neq
Ник в CS: Gaming on Steroids
Местоположение: Бургас
Контакти:

Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит

Мнение от r3l4x4 »

bastarka написа:Не се обиждай,но на вид са ужасни :lol:
Знам, но качеството е в най-горни граници 8) Знаем, че за теб вида е най-важен :lol:
I'll **** you till you love me

Потребителски аватар
bastarka
Модератор
Мнения: 377
Регистриран: 28.05.2008, 00:06
Пол: Жена

Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит

Мнение от bastarka »

Вече ще знаете,че нищо незнаете :lol:
Изображение

Потребителски аватар
r3l4x4
Gaming on Steroids
Мнения: 961
Регистриран: 28.10.2010, 20:04
Мишка: nqkakva ot 1 lev, no pi6e PRO na neq
Ник в CS: Gaming on Steroids
Местоположение: Бургас
Контакти:

Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит

Мнение от r3l4x4 »

bastarka написа:Вече ще знаете,че нищо незнаете :lol:
Знаеш, че се шегувам :lol: ти си по гадните работи :lol:
I'll **** you till you love me

Потребителски аватар
bastarka
Модератор
Мнения: 377
Регистриран: 28.05.2008, 00:06
Пол: Жена

Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит

Мнение от bastarka »

Меко казано .. :lol:
Изображение

Потребителски аватар
haho0o
Редовен
Мнения: 50
Регистриран: 06.02.2012, 11:14
Мишка: някъква измислена от 10 лв.
Ник в CS: haMLe7
Местоположение: някъде покрай морето .......

Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит

Мнение от haho0o »

На външен вид не ми изглеждат никък зле дано и вкусът да е приятен :D :D :D
Изображение
Богатството създава приятели, а бедността ги изпитва!

Still Ballin
CS Admin
Мнения: 621
Регистриран: 22.03.2012, 15:46
Мишка: повече мяса на плъх !!!
Ник в CS: BTK_BaBka
Местоположение: Русе

Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит

Мнение от Still Ballin »

r3l4x4 написа:Изображение
Това е закуската ми :roll:

500 грама овесени ядки
250 грама стафиди
150-200 грама орехи
200 грама мед
9-10 цели яйца
лимонова кора по избор

оформят се по избор, тавата леко се минава с олио или зехтин - 1-2 капки е ок, после се запича около 15- 20 мин на 175-190 градуса
Ето това се нарича закуска за шампиони или прота :clap: :clap: :clap: :clap:
Най-трудното нещо след 1 бутилка "Johnie Wallker" e Keep walking...

Still Ballin
CS Admin
Мнения: 621
Регистриран: 22.03.2012, 15:46
Мишка: повече мяса на плъх !!!
Ник в CS: BTK_BaBka
Местоположение: Русе

Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит

Мнение от Still Ballin »

За тестото:
200 г брашно
100 г масло
1 жълтък
1 щип. сол
3 с.л. вода

За плънката:
200 г бекон
3 глави лук
1 с.л. олио
4 яйца
200 мл. сметана
200 мл. прясно мляко
1 щип. черен пипер
1/2 ч.л. кимион
сол

Рецепта за Пирог с бекон и лук:
Брашното (200 г) се пресява, а маслото (100 г) се нарязва на парченца. Двете се смесват с жълтъка (1 бр), солта (1 щип.) и водата (3 с.л.). Омесва се средно твърдо тесто, което се увива във фолио и се оставя в хладилник за 30 минути. Лукът (3 глави) се обелва и нарязва на тънки шайби. Беконът (200 г) се нарязва на кубчета. В голям тиган сес горещява олиото (1 с.л.) и в него се запържват лукът и беконът до позлатяване. Сместа се подпрая с кимион (1/2 ч.л.) и сол на вкус. Дъното на формата се покрива с хартия за печене. Тестото се разточва върху набрашнена повърхност и се слага във формата, като отстрани се оставя ръб около 4 см. Плънката от бекон и лук се разпределя върху тестото. Яйцата (4 бр) се разбиват с млякото (200 мл.) и сметаната (200 мл.). Подправят се със сол и черен пипер (1 щип.) и се изливат върху плънката. Пирогът се пече около 50 минути при 180 градуса. Преди да се разреже, се оставя леко да се охлади.

:P :P
Най-трудното нещо след 1 бутилка "Johnie Wallker" e Keep walking...

Still Ballin
CS Admin
Мнения: 621
Регистриран: 22.03.2012, 15:46
Мишка: повече мяса на плъх !!!
Ник в CS: BTK_BaBka
Местоположение: Русе

Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит

Мнение от Still Ballin »

Рецепта за Паста с морски дарове -
Продукти:
50 г праз
400 г морски дарове
2 скилидки чесън
1 ч.ч. бяло вино
2 домата
1/2 кг паста
2 с.л. зехтин

Празът (50 г) се нарязва на ситно и се запържва. Добавя се счукан чесън (2 скилидки) и след 1-2 минути се залива с бялото вино (1 ч.ч.). Щом закъкри, котлонът се намалява и се добавят морските дарове (400 г). След 5 минути се добавят нарязаните на ситно домати и магданоз. Готви се още 5 минути. С така получения сос се залива предварително сварената паста. За най-добър резултат се използват макарони или фузили. Поръсва се с пармезан и пресен босилек.
:text-yeahthat:
Най-трудното нещо след 1 бутилка "Johnie Wallker" e Keep walking...

Still Ballin
CS Admin
Мнения: 621
Регистриран: 22.03.2012, 15:46
Мишка: повече мяса на плъх !!!
Ник в CS: BTK_BaBka
Местоположение: Русе

Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит

Мнение от Still Ballin »

Време е и да ви издам една афтентична рецецпта на БаБа за Агнешка курбан чорба !!! Рецептата ще бъде със капацитет от 6 порции , и кои колкото може да пие , главно Ракия .

Продукти :
1/2 кг агнешко месо-дреболии
5 броя пресен лук
1 брой чушка
2 броя морков
2 с.л. ориз
1 брой сушена чушка
1 джоджен
5 броя гъби
2 л. бульон-(агнешкия булльон който ще сварите :mrgreen: )
1 ч.ч. доматен сос
4 с.л. олио
1 с.л. лимонов сок - по- добре изцедете пресен лимон !!!
3 с.л. кисело мляко

Начин на приготвяне:
Добре измитите агнешки дреболии се пускат в кипяща подсолена вода, варят се около 20-30 минути докато омекнат.След което нарязваме на малки парченца като през времето което при агн.комплект нарязваме на ситно 1 връзка пресен лук,1-2 пресни чушки и 1-2 моркова и гъбите
След като сме сварили комплекта и нарязали пресните зеленчуци пристъпваме и към самото готвене
* В предварително загрята мазнина задушаваме пресният лук,чушките,моркова и гъбите след което добавяме бульона и вече нарязаните агн.дреболии и посоляваме.Ориза добавяме след като дреболиите са полусварени.След като супата е сварена добавяме ситно нарязаните пресни подправки!!!!
Супата може да се сервира като бистра и със застройка ( аз лично я правя със застройка) ако решите да бъде застроена ето и примерна застройка:
Необходими продукти:
1-2 яйца/жълтъци/- колкото повече толкова по плътна ;)
2-3 супени лъжици кисело мляко
1-2 ч.л. брашно
черен пипер на вкус
1 с.л. лимонов сок
Жълтъците се разбиват с лим. сок брашното и киселото мляко. Към тях се прибавя по малко от супата. Застройката се изсипва в тенджерата със супата, разбърква се и се отстранява от огъня.

За а ви привлека вниманието мисля да добавя и един снимков материал на тази чорбица
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.
Най-трудното нещо след 1 бутилка "Johnie Wallker" e Keep walking...

Still Ballin
CS Admin
Мнения: 621
Регистриран: 22.03.2012, 15:46
Мишка: повече мяса на плъх !!!
Ник в CS: BTK_BaBka
Местоположение: Русе

Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит

Мнение от Still Ballin »

Салата от патладжани с чушки и кориандър ( много добра салата за маса ) доло горе се приготвя за 1 час !!!

Продукти:
4 патладжана
3 домата
2 скилидки чесън
1 червена чушка
150 мл. зеленчуков бульон
4 с.л. зехтин
3 стръка зелен лук
2 стръка кориандър
1 щип. черен пипер
сол на вкус

Патладжаните (4 бр) се нарязват на кубчета и се осоляват. Оставят се да престоят 15-20 минути и се измиват от горчивия сок. Слагат се в тиган и заедно с чесъна (2 скилидки) и лука (3 стръка) се задушават в малко зехтин (4 с.л.). Добавя се и нарязаната на ситно червена чушка. След няколко минути се заливат със зеленчуковия бульон (150 мл.). Добавят се и доматите (3), нарязани на кубчета, и се задушават, докато патладжанът стане мек. Овкусява се със сол, пипер и нарязан на ситно пресен кориандър
Най-трудното нещо след 1 бутилка "Johnie Wallker" e Keep walking...

Still Ballin
CS Admin
Мнения: 621
Регистриран: 22.03.2012, 15:46
Мишка: повече мяса на плъх !!!
Ник в CS: BTK_BaBka
Местоположение: Русе

Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит

Мнение от Still Ballin »

Салата от картофи, кисели краставички и сметанов сос - това е една салата на леля :P ако искате можете да вклучите и някакъв колбас но парво го запържете в тиганче и го добавете върху картофите и след това полейте със сметановия сос !!!

Продукти:
1/2 кг картофи
6 кисели краставички
200 мл. сметана
1 кубче пилешки бульон
6 стръка магданоз


Картофите (1/2 кг) се сваряват в подсолена вода, обелват се и се нарязват на четвъртинки. Към тях се добавят киселите краставички (6 бр), нарязани на дебели колелца, и ситно нарязаният пресен магданоз (6 стръка). В малка тенджерка на котлона се загрява течната готварска сметана (200 мл.)и в нея се разтваря кубчето пилешки бульон (1 кубче). Сосът се разбърква много добре и щом се сгъсти, с него се полива картофената салата. По желание се добавят черен пипер и сол, като се внимава да не се пресоли, поради наличието на сол в пилешкия бульон.
Най-трудното нещо след 1 бутилка "Johnie Wallker" e Keep walking...

Потребителски аватар
r3l4x4
Gaming on Steroids
Мнения: 961
Регистриран: 28.10.2010, 20:04
Мишка: nqkakva ot 1 lev, no pi6e PRO na neq
Ник в CS: Gaming on Steroids
Местоположение: Бургас
Контакти:

Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит

Мнение от r3l4x4 »

Темата става доста добра :dance:
I'll **** you till you love me

Still Ballin
CS Admin
Мнения: 621
Регистриран: 22.03.2012, 15:46
Мишка: повече мяса на плъх !!!
Ник в CS: BTK_BaBka
Местоположение: Русе

Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит

Мнение от Still Ballin »

Мерси :wink: просто аз много обичам да си готвя , експериментирам си , гледал съм баба как готви :D , е и си имам 2-3 готварски киниги просто си угаждам , все пак живея сам от 9-ти клас и това да мога да готвя и да се интересувам от това винаги ми е било в полза . Аз лично много обичам като си седна да играя ЦС да си имам някаква салатка и някаква ракийка .
Може да ми кажете каква рецепта искате да ви публикувам (обмислям сега 2 рецепти със спагети - едната е малко сложна ,а другата е мн лесна ) :wink:

П.С. само не разбрах дали някой е изпробвал някоя рецепта , ае ще ви помоля да коментирате 8)
Най-трудното нещо след 1 бутилка "Johnie Wallker" e Keep walking...

Still Ballin
CS Admin
Мнения: 621
Регистриран: 22.03.2012, 15:46
Мишка: повече мяса на плъх !!!
Ник в CS: BTK_BaBka
Местоположение: Русе

Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит

Мнение от Still Ballin »

Пилешко на скара (пържоли или филета без значение )
Продукти:
Пилешко Месо : 500 гр
1 супена лъжица Лютеница
1 яйце
1 кафе чашка : прясно мляко
Олио - 1-2 с.л. (на око)
Соев сос (на око)
4 - 5 скилидки чесън
чубрица , черен пипер , и едро смлян червен пипер (по-добре леко пикантен 4ервен пипер ) - дозировката на подправките е по ваш вкус и се добавя яйцето
П.С. НЕ ДОБАВЯЙТЕ СОЛ В МАРИНОВКАТА И В ПИЛЕШКОТО МЕСО ДОКАТО СИ ПОЧИВА , солта кара месото да се втвърдява и му пречи да поеме от мариновката !
МОжете да включите сол в маринованото месо малко преди изготвянето му на скарата !!!

Начин на приготвяне на мариновката -

Поставяме месото , което е нарязано като за скарта в кутия , която има капак добавяме лютеницата , прясното мляко , олиото и соевия сос и яйцето . След това овкусяваме с подправките и най накрая пресоваме или омачкваме чесъна и го добавяме при пил. месо и всичко се разбърква и се оставя да си почива с капак в хладилника за 6-7 часа или най-добре от сутринта си мариновайте вечерята .

Релакс надявам се да ти хареса !!! :mrgreen:
Най-трудното нещо след 1 бутилка "Johnie Wallker" e Keep walking...

Потребителски аватар
r3l4x4
Gaming on Steroids
Мнения: 961
Регистриран: 28.10.2010, 20:04
Мишка: nqkakva ot 1 lev, no pi6e PRO na neq
Ник в CS: Gaming on Steroids
Местоположение: Бургас
Контакти:

Re: Рецепти - Mезета - всеки да сподели някой свой специалит

Мнение от r3l4x4 »

Още тази вечер ще бъде пробвано :dance: :dance: :dance: :dance:
Изпробвах я, но нямах време да снимам, защото изядах всичко :shifty: :shifty: :shifty: :shifty: :shifty: Сложих повече чесън :lol: Много добре се получи :dance: (с домашна лютеница ще стане много по-добре)
I'll **** you till you love me

Отговори