Време е и да ви издам една афтентична рецецпта на БаБа за Агнешка курбан чорба !!! Рецептата ще бъде със капацитет от 6 порции , и кои колкото може да пие , главно Ракия .
Продукти :
1/2 кг агнешко месо-дреболии
5 броя пресен лук
1 брой чушка
2 броя морков
2 с.л. ориз
1 брой сушена чушка
1 джоджен
5 броя гъби
2 л. бульон-(агнешкия булльон който ще сварите
![Mr. Green :mrgreen:](images/smilies/icon_mrgreen.gif.pagespeed.ce.Gmi80xqV5z.gif)
)
1 ч.ч. доматен сос
4 с.л. олио
1 с.л. лимонов сок - по- добре изцедете пресен лимон !!!
3 с.л. кисело мляко
Начин на приготвяне:
Добре измитите агнешки дреболии се пускат в кипяща подсолена вода, варят се около 20-30 минути докато омекнат.След което нарязваме на малки парченца като през времето което при агн.комплект нарязваме на ситно 1 връзка пресен лук,1-2 пресни чушки и 1-2 моркова и гъбите
След като сме сварили комплекта и нарязали пресните зеленчуци пристъпваме и към самото готвене
* В предварително загрята мазнина задушаваме пресният лук,чушките,моркова и гъбите след което добавяме бульона и вече нарязаните агн.дреболии и посоляваме.Ориза добавяме след като дреболиите са полусварени.След като супата е сварена добавяме ситно нарязаните пресни подправки!!!!
Супата може да се сервира като бистра и със застройка ( аз лично я правя със застройка) ако решите да бъде застроена ето и примерна застройка:
Необходими продукти:
1-2 яйца/жълтъци/- колкото повече толкова по плътна
![Wink ;)](images/smilies/icon_wink.gif.pagespeed.ce.8Fgga7j_cy.gif)
2-3 супени лъжици кисело мляко
1-2 ч.л. брашно
черен пипер на вкус
1 с.л. лимонов сок
Жълтъците се разбиват с лим. сок брашното и киселото мляко. Към тях се прибавя по малко от супата. Застройката се изсипва в тенджерата със супата, разбърква се и се отстранява от огъня.
За а ви привлека вниманието мисля да добавя и един снимков материал на тази чорбица
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.