39% от CS 1.6 сървърите - с вирус! Psycho-CS не е част от тях!

Всички новини засягащи играта.
Потребителски аватар
AnHiMiLaToR
Kinda Boss
Мнения: 446
Регистриран: 05.06.2008, 21:43
Мишка: Logitech G1
Аватарът на The Prodigy
Зареждане…

39% от CS 1.6 сървърите - с вирус! Psycho-CS не е част от тях!

Мнение от AnHiMiLaToR »

Изображение
Киберпрестъпници се възползват от експлойти в почти 20-годишната игра Counter Strike 1.6 и разпространяват троянец, наречен Belonard. По данни на Dr.Web почти 2 хил. от общо 5-те хил. сървъри на играта са се оказали част от бот мрежа.

Троянецът бива "прихващан" от потребителите чрез свързване към заразен сървър. Той "инфектира" техните устройства и сваля на тях зловреден софтуер, който замества списъка с видими сървъри в играта и създава техни проксита на инфектирания, които се използват за примамване на нови жертви.

При свързване към такъв фалшив сървър играчът бива пренасочен и на компютъра му бива свалено копие на троянеца, след което процесът се повтаря. Именно по този начин са постигнати впечатляващите числа от по-горе – огромна част от CS 1.6 сървърите всъщност са фалшиви и служат за разпространяване на зловреден софтуер.

Според Dr.Web ботмрежата е неутрализирана. Заплахата обаче все още е налице тъй като разработчиците от Valve все още не публикували пачове за уязвимостите в CS 1.6.

Counter Strike версия 1.6 видя бял свят през 2000 г. и все още се радва на висока популярност. Играчите използващи официалния клиент на играта са средно 20 хил. дневно. Продаването, наемането и промотирането на гейм сървърите в момента в печеливш бизнес. Според Dr.Web в момента в Русия повишаването на ранга на даден сървър за една седмица струва 200 рубли (~ 5,4 лв.). Това не е много, но имайки предвид големия брой сървъри възможностите за печалби са сериозни.
Източник: https://pcworld.bg/igri/2019/03/18/3406 ... traniavat/

Едно е сигурно: докато другите вериги правят пари на гърба на малолетни, копаят криптовалути и какво ли още не, Psycho CS са завинаги чисти и безплатни!

Отговори