Хубаво е да се чисти, аз моя като го изчистих се преродих, но ми мирише повече на софтуерен проблем. Както каза картман - най-чистата работа е един хубав формат на C-то и нов джам отгоре. Ако не ти се занимава толкова, аз обикновено правя пълен ъпдейт - кодеци, драйвери на видео картата, флаш(който и на мен ми прави проблеми преди няколко дни, нещо пак са го осрали, с извинение), каквото ми хрумне. Също за браузър ти препоръчвам хрома, за почистване - CCleaner, дефрагментирай си дяловете, пусни една проверка за грешки и повредени сектори, пусни си антивирусната на едно дълбоко претърсване, изобщо една хубава профилактика. Някои често срещани проблеми - много хора, неизвестно защо, карат с две антивирусни едновременно. Това никога не завършва добре, може би ако се постараеш, ще намериш две които да не са в конфликт като работят, но е просто безсмислено. Другото нещо е, ако случайно си инсталирал нещо с Norton в заглавието - форматирай и качвай всичко на ново. Това е за което се сещам, дано се оправиш
П.П. Също ако загрява - само почистването не е решение, има една паста м/у охлаждането и останалите части, която периодично трябва да се сменя.